Tootjad

Hachez-Logo-neu-großBremer Hachez Chocolade GmbH & Co KG on asutatud Belgia päritolu šokolaadivalmistaja Joseph Emile Hachez poolt 1. juulil 1890. Alates sellest päevast ongi parimaid Hachezi šokolaaditooted valmistatud samas kohas – ettevõtte peakorteris Westerstraßel, Bremeni südames. Alates tehase asutamisest 1890. aastal, toodetakse rikkaliku kakaosisaldusega šokolaade selles tehases ikka algse retsepti järgi, mille loojaks oli Joseph Emilie Hachez. Hachezi tehases töötavate inimeste kirg šokolaadi vastu on garantiiks, et tippkvaliteet on kogu tootmisprotsessi kõige püsivam ja kindlam märksõna. Kõik, alates kakaoubade valimisest ja lõpetades toodete viimistluse ja pakendite disainiga, peab rahuldama ka kõige nõudlikumat šokolaadispetsialisti. Ainult umbes 3% kogu maailma kakaoubade toodangust vastab Hachezi standarditele, sest tehas kasutab ainult premium klassiga kakaoube – pärit peamiselt Lõuna-Ameerikast – oma šokolaadide tootmisel. Ainult siis, kui kakao-oa maitse, lõhn, niiskusesisaldus, struktuur ja välimus on õige, kasutab Hachez kakaouba oma šokolaadi tootmiseks. Võtab aega rohkem kui 100 tundi, et ubadest saaks valmistoode. Hachez on üks väheseid ettevõtteid, millel on kontroll iga tootmisetapi üle. Šokolaaditehase HACHEZ tooted on väga edukad Põhja-Ameerikas, Euroopas, Aasias ja tax free poodides. Kommikeskus OÜ-l on rõõm ja au olla Hachezi kvaliteedi ainuesindaja ja ditribuutor Eestis.

Feodora-Logo-neu-groß

FEODORA CHOCOLADE GmbH & Co. KG on arenenud välja suhkru rafineerimistehasest, mis asutati Tangermündes, Elbe jõel 1826. aastal. Pärast II maailmasõda firma võõrandati ja osa tehasest demonteeriti. Tehas leidis endale uue ja sobivama koha Bremenis, kus firma käivitas uuesti oma šokolaadi ja pralineetootmise. Kõrgkvaliteetsete šokolaadide ja pralineede bränd Feodora võlgneb oma nime printsess Feodorale. Suhkrutööstur Hermann Meyer Tangermündest töötas 1910. aastal välja uue, väga elegantse šokolaadi retsepti ja küsis keisrinna Auguste Victoria luba nimetada oma šokolaad tema õe, printsess Feodora järgi. Keisrinna oli nõus ja sellest ajast alates kaunistavad tema õe allkiri, samuti kroon ja kuningakoja Schleswig Holstein’i vapp Feodora šokolaadide pakendeid. Feodora šokolaad vastab Teie kõrgeimatele ootustele kuna kvaliteedist hoolitakse tehases väga. Isegi tänapäeval toimuvad kõik sammud tootmisprotsessis – alates kakaoubade käitlemisest kuni lõpptoote viimistlemiseni – ühe katuse all. Ainult umbes 3% kogu maailma kakaoubade toodangust  vastab Feodora standarditele, sest tehas kasutab ainult premium klassiga  kakaoube – pärit peamiselt Lõuna-Ameerikast – oma šokolaadide  tootmisel. Kommikeskus OÜ-l on rõõm ja au olla Feodora kvaliteedi ainuesindaja ja ditribuutor Eestis.

petersPeters GMBH. “Jäätis külmast Franzust” oli esimene slogan, millega nimi Peters sai 1936.a. tuntuks Saksamaal, Lippstadis, sest maiustuste meister Franz Peters oli rajanud väikese jäätisesalongi Lippstadi südames. Talvel sai sellest kohvik. Varsti sai Café Peters tuntuks ka väljaspool linnapiire oma erakordselt maitsvate kookide ja küpsiste poolest, mida seal serveeriti. 1975 alustatakse esimeste šokolaadide tootmist. Alguses toodetakse ainult väikestele kommipoodidele trühvleid, aga varsti saab kohvik esimese suurkliendi nimega Most. Varsti järgnevad Lufthansa ja teised. 1977 – tunnustus Petersi kõrge kvaliteedi eest terendab silmapiiril. Café Peters uueneb ja laiendeb. Varsti saab Café Peters auhinna “Goldene Kaffeetasse”, mis on sarnane restoranidele omistatava Michelin Star’iga. 1993. aastaks on kohvikust on saanud tehas. 1996 laiendatakse eksporti. 2008 arendab Norbert Frochte-Peters välja Pecaré ®. Parimad pehmest šokolaadimassist täidised on kaetud habemenoana õhukese šokolaadikihiga. Tootmisprotsess on Petersi poolt patendiga kaitstud, samuti kaubamärk ja disain. Petersi tooteid tarnitakse praegu rohkem kui 31 riiki. Tänu uuenduslikule sortimendile on Peters võimeline kasvama ka keerulisematel aegadel. Ettevõte Peters GMBH on Saksamaa üks juhtivaid kõrge kvaliteediga kondiitritoodete tootjaid. Kombinatsioon parimatest trühvlitest, šokolaadist ja võiküpsistest on väga haruldane. Kogu maailma laieneva firmana, mis asub Lippstadt’is, töötab Petersis kuni 150 inimest hooaja jooksul. Keskendub see traditsiooniline perefirma kvaliteedile ja innovatsioonile. Kuni 180 tooteuuendusega aastas püstitab noor arenev meeskond pidevalt uusi standardeid. Kommikeskus OÜ on rõõmuga Petersi kvaliteedi distribuutor Eestis.

LambertzHenry Lambertz GmbH & Co. 1688  asutab Henry Lambertz pagaritööstusettevõtte  “House of the Sun” Aachenis ja algab pagaritoodete küpsetamine traditsiooniliste retseptide järgi. 1860 toimub revolutsioon tootmises – Lambertzi tehases hakatakse kasutama aurumasinaid. 1872 Lambertzi šokolaadiküpsised – esimesed šokolaadiglasuuriga küpsised Saksamaal! 1974 Lambertz võtab üle Düsseldorfi ettevõtte Crux. 1989 Lambertz võtab üle ettevõtte Heerman ja omandab osaluse kondiitriäris Otten. 1994 Lambertz võtab üle Weiss Neu Ulm and Wolff tehased, mis muudab kohaliku perefirma pagaritoodete tootmise liidriks Saksamaal. 1998 Lambertz Groupi üks tehas viiakse Poola ja asutatakse Lambertz Polonia. 1999 Lambertz Group võtab üle ettevõtted Kinkartz ja Haeberlein & Metzger. Lambertzi kondiitritoodete traditsioon pärineb 17. sajandist. Henry Lambertzi alustas oma äritegevust juba aastal 1688. Alates sellest hetkest on tehas tootnud kõrgeima kvaliteediga kondiitritooteid ühendades sajandeid vanu traditsioone kaasaegse tehnikaga. Täna on Lambertzi Grupp üks pika säilivusajaga kondiitritoodete tipptootjaid Saksamaal. Nende tooteid võib leida peaaegu kõikjal maailmas. Kommikeskus OÜ-l on rõõm ja au olla Lambertzi kvaliteedi ainuesindaja ja ditribuutor Eestis ja Lätis.

wawelWawel S.A. on uhke oma traditsioonide üle, mis ulatuvad 19. sajandi lõppu. Adam Piasecki asutas kondiitritoodete ettevõtte Krakówis 1898. Aastal 1910 avas ta, kui tunnustatud kondiiter, šokolaadivabriku. Piasecki tooted on muutunud peene maitse ja kõrge kvaliteedi sünonüümiks. Esimene firmapood avati Krakowis Main Market Square’il kus ka teised tuntud Euroopa maiustuste tootjad hakkasid avama oma filiaale. Pischinger Chocolate Factory avati 1922, millele järgnes Suchard Chocolate Factory 1925. Pärast Teist maailmasõda ühendati kolm konkureerivat tehast ja 1951 asutati Wawel Confectionery Plant. Peagi sai tehasest üks edukamaid maiustuste tootjad Poolas. 1914.a. tuli tootmisliinilt päevas 1 500 kg maiustusi. Ettevõte pakkus üle 100 erineva toote. Iga toodet kaunistas elegantne pakend. Igal tehasel oli erinev tootmisprofiil. Tehas nr 1 tootis peamiselt pralineed, šokolaadikompvekke ja šokolaadipulki. Tehas nr 2 tootis šokolaaditahvleid, täidetud šokolaade, karamelle ja kakaod. Tehas nr 3 tootis peamiselt vahvleid ja “Michałki” komme. Aastal 1992 otsustas valitsus ettevõte erastada, mis oli tingitud turu nõudlusest ja muutuvast majandusolukorrast. Selle ümberkujundamise tulemusena loodigi Wawel SA. Läbimurde hetk saabus Wawelile, kui ettevõtte aktsiad noteeriti Varssavi börsil 11. märtsil 1998. 2006.a. koliti tootmishoone Krakowist välja. Seda otsust mõjutas tugevasti Wawel SA dünaamiline kasv kondiitritoodete turul. Waweli SA uus tehas asub ligi 6 hektaril Dobczyce tehnopargis. Ettevõtte peakorter on endiselt Krakówis. Kommikeskus OÜ-l on rõõm ja au olla Waweli kvaliteedi ainuesindaja ja ditribuutor Eestis ja Lätis.

maestranimaestrani: Juba üle 150 aasta on maestrani täielikult pühendunud šokolaadi valmistamisele. maestrani Šveitsi tehases töötavad pühendunud šokolaadimeistrid, kes toodavad magusaid hõrgutisi nii noortele kui vanadele brändinimede maestrani, Minor ja Munz all, samuti Private Label ja reklaamšokolaade. maestrani Schweizer Schokoladen AG kuulub kolmele perekonnale.
Ajalugu. 1846: Aquilino Maestrani hakkab tootma šokolaadi. 1852: Aquilino avab äri Krongasse’s. Seda aastat loetakse tegelikuks tänase ettevõtte asutamisaastaks. 1875: Nõudlus maestrani toodete järgi ületab olemasolevad tootmisvõimsused. 1880. Aquilino Maestrani sureb. Äri, mille pärisid tema kolm poega, jätkab arenemist nime all A. Maestrani & Co. 1912: Uueks ärinimeks saab Maestrani Schweizer Schokoladen AG. 1998: Ostetakse šokolaadivabrik Munz. 1999: Uue tehasehoone avamine Flawil’is.
maestranil tundub olevat nn. kuues meel šokolaadi suhtes. Läbi aastate on maestrani omandanud teerajaja staatuse šokolaadi valmistamisel ja saanud edukaks kaasaegseks ettevõtteks pakkudes silmapaistvat valikut šokolaade ja maiustusi.

momamimomami: mkm GmbH – Manufaktur für Genießer, asutatud 2004.a. Markus ja Michael Kühlwein’i poolt, asub Saksamaa linnas Burghaslach, on musternäidiseks pühendunud perefirma ettevõtlikkusest ja innovatsioonist. Algselt loodud kahe mehe firmana, on ta jõudnud väljapaistva positsioonini kvaliteetsete premiumšokolaadide sektoris. Äri püstitati pere traditsiooniliste piparkookide ja maiustuste nurgakivile. Retseptide ajalugu ulatub aastasse 1613.
momami šokolaadid läbivad mitmeid käsitsi töötlemise etappe. Kogu momami looming on valmistatud eranditult valitud toorainest ja kasutatud on ainult parimaid koostisaineid maailma parimatest kasvatuspiirkondadest ning töödeldud ülima hoolsusega. Nii saab mkm tagada kestva värskuse ja parima kvaliteedi kõigile oma toodetele. Traditsioonilise conche valmistamise protseduur annab momami šokolaadile omase peene maitse ja maheda iseloomu.
mkm tooteid müüakse täna rohkem kui 20 riigis. Tehase kvaliteeti ja uuenduslikkust kajastavad mitmed auhinnad. Igal aastal, alates 2004., on mkm šokolaadid saanud kuld ja hõbemedaleid Saksa Põllumajandus Assotsiatsioonilt (Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft / DLG). Kolm korda järjest on mkm šokolaadilooming pälvinud “Sweetie” innovatsioonipreemia, mida rahastab toiduainete jaekaubanduse ajakiri “Rundschau”.

logo_wp

Parana: Torrefazione Paraná on osa Giannelli Group’ist, mis koosneb 12 ettevõtest, mille tegevusalad on veini tootmine, toidu ja jookide tootmine, toitlustamine, restoranid, kohvikud, Itaalia gurmepoed, raamatupoed ja muuseumid. Torrefazione Paraná asutati Roomas 1960.a. hr. Ruggero Giannelli poolt, kellel on põhjalikud teadmised röstimiskunstist. Torrefazione Paraná on praegu dünaamiline ja kaasaegne tööstus, mis toodab suurepärase kvaliteediga, konkurentsivõimeliste hindadega ja piisavalt erinevaid tooteid, et rahuldada iga maitset ja turgu..Torrefazione Parana esindab Itaalia käsitöötraditsioone ja kogemusi, mida toetab kaasaegne tehnoloogia. Röstitud kohviubadest luuakse parimad kohvisegud, mille täidlus, täiuslik tasakaal ja peen järelmaitse annavad klientidele unustamatu maitseelamuse. Pärast 40 aastat kestnud tegevust kohvi müüja, paljude kohvikute omaniku ning üle 500 kliendi varustajana Itaalia turul, alustas Torrefazione Paraná 1997.a. Paraná Caffè brändi eksporti rahvusvahelisel turul, Paraná Caffè on esindatud Euroopas, Ameerikas, Austraalias ja Hiinas. Torrefazione Paraná valiti aastal 2010 INEI (Institute National Espresso Italiano) koolitajaks (väljaõpet pakkuvaks tehaseks) ja samuti sertifitseeris INEI kohvioad Espresso Italiano ja Extra Bar Premium. Parima kvaliteediga puhtad Arabica orgaanilised kohvioad on kasvatatud 1500 meetri kõrgusel ja eksporditud Caffè Paraná’le väikeste tootjate poolt Kesk- ja Lõuna-Ameerikast. Tootjate hoolsus ja oskus toota traditsiooniliste meetoditega on sertifitseeritud õiglase kaubanduse ja mahepõllumajanduslike organisatsioonide poolt. See tagab, et Caffè Paraná on kohelnud ubade kasvatajaid õiglaselt ja tasunud neile korralikult nende töö eest. Paraná Caffè valmistab oma kohvisordid eranditult viiest parima kvaliteediga puhastatud Arabica oast, mis pärinevad Kesk- ja Lõuna-Ameerikast ning Aafrikast (Santos, Costa Riga, Guatemala ja Ethiopia) ning parima kvaliteediga Robusta oast, mis tuuakse Indiast. Iga kohviuba on röstitud eraldi ja siis oskuslikult segatud – selline protsess tagab täiusliku röstimisaja igat sorti kohviubadele. Sellise tootmisprotsessi lõpptulemusena luuakse suurepärased Caffè Paraná segud millest valmistatud kohv maitseb alati nagu klassikaline Itaalia traditsioonide järgi valmistatud Espresso Italiano. Paraná Caffè on auhinnatud 2008.a. International Institute Tasting Coffee poolt korraldatud International Coffee Tasting konkursil. Paraná Caffè sai auhinna kvaliteedi ja maitse eest (Espresso Italiano kohviuba). Kakskümmend kuus itaallasest ja välismaalasest degustaatorit maitses 130 kohvisorti kõikjalt maailmast. Paraná Caffè Espresso Italiano kohvisort pälvis kõrgeima tunnustuse. Seesama kohvisort pälvis kuldmedali ka International Coffee Tasting Asia 2013 konkursil, mis toimus Jaapanis.

Efferve_logo_wpEfferve: Eurobubblies Inc. peakontor asub Ashlandis, Massachusetsis, Lääne-Bostonis, USAs. Asutatud 1992.a. on ettevõte laiendanud oma äri üle kogu USA, Kanada ja Lääne-Euroopa. Euroopa tehas, S.E.M. DES SOURCES DE SOULTZMATT, asub Prantsusmaal ilusas Alsace piirkonnas. Limonaadide tootmiseks kasutab Euroopa tehas mineraalvett allikast, mis alub Vosges’i jalamil. Soutzmatt allikas avastati frantsiskaani munkade poolt juba 1272 ja see sai tuntuks oma kõrge kvaliteediga puhta vee poolest, lisaks tähendasid hiljem roomlased vee tervendavat mõju. Tänapäeval on see vesi ikka tuntud omanäolise kordumatu ja värske maitse poolest. Limonaadide valmistamisel kasutatav siirup sisaldab segu sidruni naturaalsest mahlast, suhkrust ja sidrunhappest. Kombinatsioon siirup ja looduslik allikavesi pakub peent värskendavat maitset, mis baseerub sidrunil ja kergelt kihiseval allikaveel. Tooted on GMO-, gluteeni- ja allergeenidevabad, naturaalse värvi ja maitsega. Värskendav nauding on pakendatud stiilsesse reljeefse klaasiga pudelisse (0,75l). Efferve limonaadide slogan on – Rõõm silmades ja pidu suus!

1-PandP_logotypePaul & Pippa: Paul ja Pippa on väga erineva taustaga sõbrad: Paul on Rootsi arhitekt, kes on elanud Barcelonas üle 10 aasta, Pippa on inglise päritolu disainer, kes on sündinud Madriidis ja on leidnud oma kodu Barcelonas. Neil on sama sõpruskond ja nad on alati olnud huvitatud kokakunstist, disainist ja viimistlusest.
Leidmata turult selliseid küpsised, nagu nad endale ette kujutasid, otsustasid nad luua orgaanilise gurmeebrändi. Nad otsustasid olla piinlikult täpsed tooraine päritolu ja kasutamise osas, unustamata toote disaini. Lõpptulemuseks oli Paul & Pippa.
Võttis kaks aastat, et välja töötada küpsiste retseptid. Üks oli selge algusest peale - küpsised peavad olema 100% käsitöö, valmistatud looduslikest koostisosadest, kasutades puu-ja köögivilju ning ilma maitseainete ja lisanditeta. Üks peamisi koostisosi retseptides on orgaaniline külmpressitud oliiviõli, parim õli maailmas, samuti orgaaniline speltanisujahu. Selle ühisnimetajaga on loodud 8 erinevat maitset: magus laim, puhas kakao ja soolahelbed, looduslik kookosõli, õuna - kaneeli, oliivivõide, tomati, parmesani ja seemnetega. Maitsed moodustavad suure Paul & Pippa pere.
Küpsised valmistatakse traditsioonilisi ja käsitöömeetodeid kasutades väikeses Bracelonas asuvas pagariäris. Loodame, et naudite nende söömist sama palju kui tehas nende tootmist. Armastusega loodud orgaaniline käsitöö!

newlogo2Bovetti: Valter Bovetti (päritolult itaallane, kolis Prantsusmaale 1986.a.) alustas šokolaadi tootmist 1994.a. oma garaažis, valmistades šokolaadist naelu ja tööriistu. 2004.a. avati uus suur tehas Prantsusmaal Perigord’i regioonis – tootmine, õpikoda, muuseum ja kauplus kõik koos. Samal aastal pälvis Bovetti kakaopasta Pariisi näitustelt innovatsioonauhinna. 2005. aastaks oli Bovetti laisendanud eksporti üle Euroopa ja USA’sse. 2006.a. pälvisid Bovetti aperitiivšokolaadid Pariisi näitustelt taas innovatsiooniauhinna. 2011. aastaks eksportis Bovetti oma tooteid 37 riiki. 2012. aastaks on Bovetti saanud Fairtrade sertifikaadi oma orgaanilistele toodetele, mis on toodetud Dominikaani Vabariigist pärit kakaooast.
Bovetti tootmises kasutatav kakaouba on pärit põhiliselt kolmest riigist – Ecuadorist, Ghanast ja Papuast. Tootmises kasutatakse puhast kakaovõid ja ei lisata teisi taimseid rasvu, samuti ei kasuta tehas alates 2008. aastast sojaletsitiini. Kõik toodete koostisosad valitakse alati suurima hoolega – kreeka pähklid Prigord’ist, meresool Guerande’st, tšilli d’Espelette’st jne. Kõik kasutatavad toiduvärvid on looduslikud. Bovetti toodab erinevas suuruses šokolaaditahvleid, šokolaadiga kaetud erinevaid pähkleid ja puuviljatükke, aperitiivšokolaade ehk šokolaadiga kaetud roseepipraid, espelette tšillit jm., mida sobib kasutada aperitiiviks klaasi veini või šampanjaga või lisada liha- või kalaroogadele või siis hoopis magustoidule (jäätisele või sorbetile). Veel toodab Bovetti VERITABLE® šokolaadikreeme, Bimbi® šokolaadikujukesi ning erineva maitse ja kujuga Bovetti pastasid®, sest Valter Bovetti aitas lapsepõlves isal, kes pidas Piedmontis restorani, igal pühapäeval pastat valmistada.
Kõik Bovetti tooted vastavad HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) kvaliteedistandardile.

Klett_Logoblau

Klett: Ettevõte on asutatud 1953 Walter Klett’i poolt. Klett Schokolade GmbH & Co. KG on traditsioonilise perefirma. Juba üle 60 aasta toodavad nad edukalt maitsvaid ja kvaliteetseid šokolaadist õõneskujusid ja on usaldusväärne ning kvaliteediteadlik partner klientidele ja lõpptarbijatele. Põhirõhk on hooajatoodetel nagu jõulud ja lihavõtted. Tänasel päeval toodab tehas umbes 200 erinevat šokolaaditoodet ja on võimeline tootma ka vastavalt klientide erisoovidele. Klett on tuntud ja kvaliteetne bränd, mis ühendab käsitöötraditsioonid kaasaegsete tootmisprotsessidega, toodang vastab HACCP süsteemi kvliteedistandardile ja on IFS sertifitseeritud (versioon 6). Tootmises kasutatakse ainult parimaid valitud tooraineid šokolaadi valmistamiseks, vedelale šokolaadile lisatakse ainult looduslikku vaniljet, kasutatakse ainult parimat piimašokolaadi, peetakse rangelt kinni hügieeni- ja kvaliteedinõuetest ning koolitatakse oma kvalifitseeritud personali pidevalt.